Onze favoriete freelancer #4: food inspirator FoodLove - HOT TOPIC
huur onze studio voor jouw project
low waste food studio

Onze favoriete freelancer #4: food inspirator FoodLove

Maak kennis met food inspirator en meester-mealprepper Stefanie van FoodLove.
Eten dat mooi is om naar te kijken, en lekker om te delen. Maar dan wel met stevige porties.

 

Ze is een keukenprinses in de beste zin van het woord: Stefanie van FoodLove verrast ons elke keer opnieuw met haar recepten en oprecht enthousiasme. En ze helpt mee met de opkuis. Serieuze bonuspunten!

 

Wat doe je?
Ik leer iedereen die het drukdrukdruk heeft hoe je elke dag lekker en voedzaam kan eten zonder uren in de keuken te staan. Mealprep to the rescue! Mijn recepten, cursussen en video’s inspireren je om je koelkast om te toveren tot een saladebar of à volonté buffet. Ik werk hiervoor samen met klanten zoals supermarkten, foodmerken en keukentoestellen. Ik ontwikkel heerlijke recepten (vegetarisch of vegan en altijd verdomd lekker), maak light & brightfoto’s voor op mijn blog en leg het allemaal graag uit in een smakelijke food video.

Welke trend hoop je snel te zien verdwijnen?
De vraag op restaurant “of je bekend bent met het concept”. Alsof het iets nieuws en unieks is, in plaats van het zoveelste food sharing restaurant, met porties die te klein zijn om te delen 😅. Don’t get me wrong: I love sharing food! Dan kan je alle gerechten proeven en heb je geen keuzestress. Maarrr ik snij liever geen mini-asperge in 3 (en wie krijgt dan het lekkere topje?). Oh, en is het geen tijd om van veggie & vegan de standaard te maken, in plaats van de uitzondering?

 

Welke websites zijn een grote inspiratie?
Dicht bij huis (en heel dicht bij mijn hart): Karola’s Kitchen Eerlijke, groenterijke gerechten, een duidelijke en no-nonsense filosofie en een prachtige vrouw met een geweldige missie. Wat verder van huis: Food by Maria, een zeer open en eerlijke vrouw. Met haar team maakt ze de mooiste kookvideo’s die je écht goesting geven om in de keuken te duiken.

 

Wat zou je doen als Food Love niet bestond?
De keramiekmicrobe heeft me te pakken, dus professioneel keramiste zie ik mezelf dan wel worden. Bij voorkeur met een tweede atelier ergens in Zuid-Frankrijk, waar ik retreats organiseer en vooral veel roséwijn drink.

 

Waarom werk je graag met Hot Topic samen?
Omdat jullie geweldige prachtmensen zijn, waarmee het gewoon zo leuk samenwerken is. Jullie kunnen lachen op de set, maar leveren tegelijk ook àltijd kwaliteit af. Jullie communiceren duidelijk, structureren het vele werk moeiteloos en bereiden alles tot in de puntjes voor, en halen de deadlines perfect. Jullie luisteren naar de klant, maar doen tegelijk ook inspirerende suggesties om tot een nog beter eindresultaat te komen. En jullie zijn altijd in voor een gezellige koffie of een rosétje (in jullie studio, of daar in Zuid-Frankrijk in mijn imaginair atelier).

 

Olala, bedankt Stefanie!

Duik in haar website (vol recepten 😍), download haar traybake-kookboek en volg haar op Instagram.