Onze favoriete freelancer #3: development studio Métier - HOT TOPIC
huur onze studio voor jouw project
low waste food studio

Onze favoriete freelancer #3: development studio Métier

Ze laten onze ontwerpen online tot leven komen, tot op de pixel correct. Ze sturen facturen die matchen met hun offertes (niet vanzelfsprekend!). En ze hebben evenveel skills als respect voor ons werk: bij Hot Topic werken we graag samen met Lore Goethals en Pieter Hertogs van web development studio métier. Wij stelden de vragen, zij antwoordden.

 

Wat doe je?
métier ontwikkelt maatwerkwebsites en -webshops. We helpen agencies, designers en ondernemers bij het omzetten van hun ontwerp naar een visueel en technisch sterke website. We focussen dus op de code, maar steeds met veel respect voor het design en oog voor alle details.

 

Wat brengen ideale klanten met zich mee als voorbereidend werk?
Een website die het design van onze klanten eer aandoet en tot in de puntjes verzorgd is, daar halen we het meeste voldoening uit. Daarom starten we het liefst met een volledig afgewerkt en doordacht design: dat levert het beste resultaat op. Met pluspunten wanneer het design werd opgemaakt in een browser designtool zoals Figma, want daaruit kunnen we de meest precieze informatie halen.

 

Waarvan hoop je dat het een trend wordt de komende jaren?
We geloven sterk in eenvoud, van design tot code. Dat maakt een website tijdloos, gebruiksvriendelijk en robuust. Het is altijd leuk om na enkele jaren een website te zien waarvan het design de tijd doorstaan heeft en die ook nog prima werkt.

 

Welke websites/accounts zijn een grote inspiratie?
Typewolf en Klikkentheke  showcasen creatieve en geanimeerde websites, waarvan we altijd wel iets nieuws kunnen opsteken. Via de wekelijkse nieuwsbrief van Frontend Focus blijven we op de hoogte van de snelle veranderingen op het vlak van code en webontwikkeling.

 

Als je niet zou doen wat je doet, welk beroep zou je willen uitoefenen of bedrijf zou je willen runnen (bestaand of fictief)?
We houden allebei van het maken van dingen, of dat nu digitaal of fysiek is. Zo volgt Lore al enkele jaren een opleiding tot lasser in avondschool. In een parallelle wereld hebben we misschien wel een atelier waarin we onze eigen producten ontwerpen. We houden van honden en hebben ook 2 ‘officedogs’, Rinus en Walter. Misschien runnen we gewoon een full-time dogsitstudio 🙂

 

Waarom werk je graag met Hot Topic samen?
We ontwikkelen websites voor alle types van klanten, maar bij een foodwebsite met foto’s van lekker eten of een winetasting loopt het water ons echt in de mond 🙂 We houden van Sarah en Casimir hun smaak en oog voor detail, en appreciëren dat ze ook open staan voor onze suggesties. Zo werken we het liefst samen!

 

Bedankt, Lore en Pieter!

Meer weten over métier? Bezoek hun website.