Onze favoriete freelancer #2: copywriter Marie van Quiet Company. - HOT TOPIC
huur onze studio voor jouw project
low waste food studio

Onze favoriete freelancer #2: copywriter Marie van Quiet Company.

Als je bij Hot Topic ronddwaalt, dan houden haar woorden u stilletjes gezelschap.

Iemand die schrijft wat ik nodig heb, maar me niet naar de mond praat. Die de juiste vragen stelt, en blijft gaan tot het antwoord er boenk op zit. Daar hebben we een Marie van een copywriter voor: sinds een jaar of twee schrijft ze voor Hot Topic.

 

Wat doe je?
Ik schrijf vanalles, maar altijd creatieve en ethische teksten. Voor ondernemers die weten dat ze ongelooflijk goed zijn in wat ze doen, en dat oprecht willen uitstralen, zonder ‘beter dan de rest’-vibe. Ik focus op webcopy, maar bij Hot Topic ben ik daarna nog wat blijven plakken.

 

Wat hebben je ideale klanten met elkaar gemeen?
‘t Zijn succesvolle dienstverleners die alleen of in een klein team ondernemen: ze houden ervan om dicht bij hun klanten te staan. Ze hebben geen ego, maar wel trots. Ze houden van taal en van rake woorden. Ze beseffen maar al te goed wat ze waard zijn, maar hebben moeite om dat onder woorden te brengen vanuit het perspectief van hun ideale klant. Mijn klanten zijn vastberaden en durven risico’s nemen, maar dan wel met een goede voorbereiding. Ze houden niet van traditionele marketingtechnieken en zijn liever respectvol dan manipulatief. Ze hechten belang aan originaliteit en laten ruimte voor creativiteit. Klinkt vanzelfsprekend, is het niet.

 

Waarvan hoop je dat het een trend wordt de komende jaren?
Je vervelen. Belly pooches. Kinderspelletjes voor volwassenen (tussen twee vuren, iemand?). Intergenerationele vriendschappen.

 

Welke mensen zijn een grote inspiratie?
Mensen die hun eigen koers varen, met zelfzekerheid, humor en zelfrelativering. Mensen die met hun kinderen spelen en onnozel doen like no one is watching. Mensen die complimenten geven zonder bijbedoelingen. Mensen die grenzen respecteren. Mensen die niet bang zijn voor de gevolgen van hun enthousiasme. Ik hoef geen namen te noemen: je kent ze wel.

 

Als je niet zou doen wat je doet, welk beroep zou je dan uitoefenen?
Ik zou een kuisbedrijf hebben met mensen die graag kuisen en opruimen, voor dankbaar volk dat daar een eerlijke prijs voor wil betalen.

 

Waarom werk je graag samen met Hot Topic?
Sarah & Casi trekken plezante klanten aan én zijn laaiend enthousiast over mijn werk. Ik voel mij er altijd welkom, en er is geen greintje arrogantie te bespeuren. Talent, zelfvertrouwen maar geen arrogantie: daarmee scoor je hoge punten bij mij.

 

Bedankt Marie!

Bezoek haar website (https://www.quietcompany.be/) en volg haar op Instagram (https://www.instagram.com/the.quiet.company/).